Veel gestelde vragen

Vraag: "Verzorgen jullie ook goedkope uitvaarten door heel Nederland?"

Antwoord: "Ja! Wij hebben reeds uitvaarten verzorgt van Maastricht tot aan Amsterdam en verder. Echter zijn wij wel een regionaal bedrijf in die zin, dat wij slechts in onze regio de standaard tarieven kunnen hanteren. Dit houdt in dat wij een extra vergoeding zullen moeten vragen wanneer wij uitvaarten buiten onze regio verzorgen.

U kunt altijd geheel vrijblijvend een prijsopgave ontvangen als u contact met ons opneemt via info@uitvaartdiscount.nl


Vraag: “Hoe kunnen jullie zulke lage tarieven hanteren?”

Antwoord: “[i]Wij kunnen alleen de goedkoopste zijn als we besparen op reiskosten, personeelskosten en kantoorkosten. Doordat betaling vooraf plaatsvindt hoeven we eventuele verliezen/risico door mensen die hun factuur niet (volledig) betalen niet door te berekenen aan mensen die wel op tijd betalen.
De dag en tijdstip van de uitvaart vindt in de "daluren" plaats. Dat kan ook op een avond of zaterdag of zondag zijn. In overleg op basis van beschikbaarheid. We maken geen gebruik van de aula van het crematorium.Vraag: "Waarom kiest iemand voor een uitvaart zonder meer?..."

Antwoord: "Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen visie op het leven en dus ook de dood. Sommige mensen geven heel duidelijk aan, aan hun nabestaanden niets te willen. Vaak uit respect voor de wens van de overledene accepteren de nabestaanden dit. Omdat nabestaanden vaak toch een afscheidsbijeenkomst willen (en zij uiteindelijk toch de beslissingen moeten nemen) hebben wij hier het plus pakket voor in het leven geroepen.

Daarnaast is het algemeen bekend dat een uitvaart enorm veel geld kost. Wanneer er een uitvaart verzorgd moet worden, kunnen deze kosten varieren tussen de 3000,- EUR en de 16.000,- EUR in sommige gevallen. Als de overledene niet of nauwelijks verzekerd is, dan is het een flinke smak geld die de nabestaande moeten ophoesten. Ook in deze gevallen bieden wij een middenweg aan.
"


Vraag: “Verzorgen jullie naast crematies ook goedkope begrafenissen?”

Antwoord: “In principe niet. Wij zijn een jonge organisatie en willen nog niet te hard van stapel lopen. Mocht u toch een zeer sterke wens hebben voor een begrafenis i.p.v. een crematie, met daarbij de dienstverlening van UitvaartDiscount, dan kunnen wij u hier altijd vrijblijvend over informeren en kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Helaas bieden wij op dit moment alleen nog geen standaard pakket hiervoor aan. Dit omdat iedere begraafplaats andere tarieven hanteert en vaak geen mensen accepteert die niet afkomstig zijn uit de gemeente/regio.


Vraag: “Ik moet de uitvaart regelen van iemand die zojuist is komen te overlijden. Wat moet ik nu doen?”

Antwoord: “Indien het overlijden thuis heeft plaatsgevonden, dient u eerst de huisarts te bellen die de dood moet vaststellen. Het is zaak dat u (tenzij de overledene in een ziekenhuis/mortuarium ligt) de temperatuur van de kamer waar de overledene ligt omlaag brengt. Wat u sowieso moet doen is de verwarming uitzetten en eventueel een airco aan. Richt de airco nooit op het lichaam! Vervolgens kunt u het overlijden bij ons telefonisch melden van 8.00 - 20.00 uur (7 dagen per week). Via onze website kan dit 24 uur per dag, waarna wij vrijwel direct telefonisch contact met u zullen opnemen. Dit met uitzondering van meldingen na 20.00 uur. In deze gevallen bellen wij u vanaf 8.00 uur s ochtends de komende dag.